Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Czy integra i915 obsłuży 1080p

Zaczęty przez linux4ever, Kwiecień 17, 2025, 08:35:20 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

linux4ever

Czy karta zintegrowana obsłuży 1080p ?
"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

microsofter

915 nie. Ponadto, sam CPU będzie problemem. Zwróć uwagę, że ten chipset obsługuje tylko 1-rdzeniowe procesory: Pentium 4 i M.
były: MS Windows, Sun Solaris, Oracle Solaris; jest: OpenSolaris + m0n0wall + Solaris powered NAS

CDeB

Biorąc pod uwagę temat wątku to @linux4ever pytasz o integre intela z rodziny 910/915 czy o sterownik i915?

Bo jeżeli o kartę graficzną to @microsofter już odpowiedział, jeżeli sterownik to odpowiedzią jest: tak, obsłuży 1080p bez problemu, ponieważ jest to obecnie rozwijany sterownik Intela dla wszystkich jego zintegrowanych kart graficznych, włącznie z Intel Arc.

linux4ever

Cytat: CDeB w Kwiecień 27, 2025, 11:33:31 PMBiorąc pod uwagę temat wątku to @linux4ever pytasz o integre intela z rodziny 910/915 czy o sterownik i915?

Bo jeżeli o kartę graficzną to @microsofter już odpowiedział, jeżeli sterownik to odpowiedzią jest: tak, obsłuży 1080p bez problemu, ponieważ jest to obecnie rozwijany sterownik Intela dla wszystkich jego zintegrowanych kart graficznych, włącznie z Intel Arc.

Chodziło mi o sterownik bo mam Intel HD 520.

Ale już wszystko jasne.

Dzięki za wyjaśnienie.
"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

Zobacz najnowsze wiadomości na forum