Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

JBL Go 2 niewidoczny w Antixie 23.1

Zaczęty przez Wabi, Marzec 22, 2025, 09:17:36 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Wabi

Po zainstalowaniu systemu blueman manager nie widzi głośnika bluetooth. Czy trzeba coś pobrać? Wczesniej działał na tym komputerze w Lubuntu.

linux4ever

Cytat: Wabi w Marzec 22, 2025, 09:17:36 PMPo zainstalowaniu systemu blueman manager nie widzi głośnika bluetooth. Czy trzeba coś pobrać? Wczesniej działał na tym komputerze w Lubuntu.

A doinstalowałeś bluez i bluez pulseaudio?

Jesli nie to zainstaluj i powinien działać.
"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

melis

Pamiętać tylko trzeba o tym, że Antix nie używa systemd, ani nawet shim. Nie używa elogind i wszystkiego co związane z systemd. W przeciwieństwie do Mx Linux, jest w pełni oparty o sysV, przez co wiele aplikacji wymagających systemd, działać nie będzie.

Wabi

Na innym komputerze z Antixem działa. Próbuję to zrobić przez adapter bluetooth. Sprawdzę co w drugim jest zainstalowane. Telefon mi wykrywa, ale głośnika nie.

Wabi

Działa. Wyszukało po wpisaniu komendy - bluetoothctl scan on.

Zobacz najnowsze wiadomości na forum