Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Szalom!

Zaczęty przez Kurczak_Dozymetryczny, Marzec 30, 2025, 12:13:37 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kurczak_Dozymetryczny

Wszyscy cześć/dzień dobry/witam, to ja tak niestandardowo się przywitam tytułem :D

O Linuxie myślalem już dawno, ale od czasu studiów wiecznie na lapku, a te fajne z mojego przedziału cenowego zawsze miały Windowsa. A że do W12 daleko, to w nowym kompie postanowiłem zaszaleć właśnie linuxem (zawsze pare stów do przodu, choć to oczywiście nie jedyna zaleta). Wybór, dzieku polskiej grupie na FB (Lunux.pl) padł na Minta XFCE. Stary lapek (8-letni Lenovo) chodzi na W10, ale W10 traci wsparcie, a z W11 jest niekompatybilny, więc pewnie niebawem też wzbogaci się o Linuxa. Czy będzie to Mint - jeszcze nie wiem (może dla odmiany pobawię się innym).

Także ten tego... Szalom!

linux4ever

"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

microsofter

były: MS Windows, Sun Solaris, Oracle Solaris; jest: OpenSolaris + m0n0wall + Solaris powered NAS

Zobacz najnowsze wiadomości na forum