Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Devuan czemu nie działa na ventoyu ani etcher

Zaczęty przez linux4ever, Czerwiec 06, 2025, 04:25:26 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

linux4ever

Z jakich powodów nie można zainstalować nowego Devuana przez ventoy i etcher ?

Błąd konfiguracji czy coś innego?
"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

CDeB

Wrzuciłam Devuan Daedalus 5.0 na pendrive z Ventoyem 1.1.05, Secure Boot wyłączony i się uruchamia. Nie sprawdzałam jak się zachowuje, ale na pewno wstaje. Jeżeli planujesz przesiąść się na Devuan, nie lepiej dokonać po prostu migracji z Debiana?

linux4ever

Cytat: CDeB w Czerwiec 07, 2025, 11:21:38 AMWrzuciłam Devuan Daedalus 5.0 na pendrive z Ventoyem 1.1.05, Secure Boot wyłączony i się uruchamia. Nie sprawdzałam jak się zachowuje, ale na pewno wstaje. Jeżeli planujesz przesiąść się na Devuan, nie lepiej dokonać po prostu migracji z Debiana?

Aktualnie mam problem z devuanem gdy bootuje go z ventoy to pokazuje błąd no cdrom.

Podobnie jest na etcher chciałbym zrobić świeżą instalację.
"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

Zobacz najnowsze wiadomości na forum