Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Pasek zadań - na wysokości 1/4 ekranu ?

Zaczęty przez colnet, Styczeń 25, 2025, 11:46:40 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

colnet

Linux MX 23.2 XFCE. Mam ten system od kilku miesięcy, wczoraj zajęty remontem łazienki słuchałem muzyki którą "nadawał" Linux. Gdy po godzinie doszedłem do komputera zauważyłem że pasek zadań jest na 1/4 wysokości ekranu. Próbowałem ustawieniami to zmienić, ale niestety mi się to nie udało. Nie wiem gdzie tego szukać - chciałbym powrotu do normalej pozycji tego paska - do dolnej krawędzi ekranu. Proszę o pomoc w temacie.

colnet

Odbój. Problem rozwiązałem. Nie wiem dlaczego pierwszym razem system nie zareagował w: MX Ulepszenia  --> Panel - klikałem tam kilka razy żeby był pasek na dole i nie było żadnej reakcji. Dziś kliknąłem przez pomyłkę że na górze ma być i poźniej poprawiłem się żeby był na dole i udało sie - mam pasek na dole ekranu.
Przyczyn braku reakcji na to samo klikanie za pierwszym razem - nie znam.

melis

Pasek możesz kliknąć prawym myszy i odznaczyć opcję "zablokuj". Wtedy chwytasz skrajnie po prawej i latasz sobie nim przytrzymawszy ten przycisk myszy, po całym ekranie, od lewa do prawa i z góry do dołu ;)

Zobacz najnowsze wiadomości na forum