Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

[Nieaktualne] Do sprzedania komp

Zaczęty przez ghorrgh, Grudzień 08, 2024, 05:57:56 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ghorrgh

HP ProDesk 600 G6 i5-10600 16GB RAM

400 zł

Potrzebuję pieniędzy... :(

info: januszkyc [at] outlook [dot] com

Na gwarancji AMSO!

linux4ever

Cytat: ghorrgh w Grudzień 08, 2024, 05:57:56 PM

HP ProDesk 600 G6 i5-10600 16GB RAM

400 zł

Potrzebuję pieniędzy... :(

info: januszkyc [at] outlook [dot] com

Na gwarancji AMSO!

Aktualne jeszcze ?

Bo twoje ogłoszenie mogę dać na inne strony.

A i odpal na nim linuksa i pokaż pełne parametry.

Pendrive z linuksem oraz pakietem inxi  i i komenda inxi -b pokaże wszystko.

Jak i lspci oraz lsusb.
"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

ghorrgh

Ogłoszenie aktualne, ale nie chce mi się instalować na nim nic. Sprzęt jest na gwarancji.

linux4ever

Cytat: ghorrgh w Grudzień 09, 2024, 10:38:29 AMOgłoszenie aktualne, ale nie chce mi się instalować na nim nic. Sprzęt jest na gwarancji.

Odpalasz live iso i na nim wklepujesz to wszystko.

np:https://cdimage.debian.org/debian-cd/current-live/amd64/bt-hybrid/

Te pakiety będą w pamięci tak długo jak nie zainstalujesz systemu przez calamares.

Nawet te inxi nie zainstaluje sie na dysku po restarcie wyszystko wróci do poprzedniego stanu.

Kroki: Pobranie iso i zrobienie bootowalnego etcherem dalej wybierasz Debian Live (będzie taka opcja)

W terminalu wpisujesz lspci lub instalujesz sudo apt inxi zainstaluje sie ono w ram.

Tak też np: Linux Mint tak długo jak nie odpalisz instalatora.

A ponieważ to będzie w pamięci(tej live partcji) nic nie zapisze ci się na dysku.

Jeśli zaś nie chcesz inxi wpisz w terminalu komendę lspci wtedy wszystko będzie jasne.

Obrazy instalacyjne Mint same w sobie są obrazami live dopóki nie uruchomisz instalatora.

https://linuxmint.com/download.php

Komenda  lspci pokaże wszystkie zasoby tego komputera.

To wszystko.

PS:Etcher będzie najprostszy możesz też używać Ventoy ale on jest dla kilkunastu iso a nie jednego.
"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

Zobacz najnowsze wiadomości na forum