Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Archbang a próba uruchomienia instalacji

Zaczęty przez linuxbest2024, Grudzień 01, 2024, 06:15:22 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

linuxbest2024

Gdy prubuje z live usb uruchomić instalator tej dystrybucji to alacritty nie reaguje i cały czas nic nie wyświetla.Jak uruchamiam na tym distro alacritty to nie idzie nic w nim wpisać.Jedyne co mogę zrobić to zamknąć alacritty.Czy ktoś na live usb sprawdzał to distro i też ma taki sam problem?

linux4ever

A używasz ventoy czy etcher?

Czy mówisz o tym fatalnym programie do botowania?
"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

linuxbest2024

Ventoya używam.Na windows 10 obrazy są wgrywane na pendrive.Tylko te distro odmawia mi posłuszeństwa.Sam system się odpala ale alacritty nie reaguje.

linuxbest2024

Wypaliłem obraz ISO na nopwym pendrive rufusem i nadal alacritty nie działa na tej dystrybucji.Moim zdaniem to problem z dystrybucją a nie z VEntoyem czy rufusem ani nie z pendrivem.

linuxbest2024

Po uruchomieniu ISO na innym Laptopie instalacja startuje ,ale system nie jest w stanie zainstalować sie pod EFI.Także temat zamykam.

Zobacz najnowsze wiadomości na forum