Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Tint2 system tray

Zaczęty przez sm, Październik 16, 2024, 04:56:11 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

sm

Mój system to Sparky 7.5 Openbox-noir.
Interesują mnie dwie kwestie wiążące się z działaniem Tint2.

1- brak ikony po uruchomieniu Spotify w systemowym tray'u. Na stałe pokazuje się tylko stan sieci oraz sterowanie głośnością dźwięku. Natomist z VLC nie ma problemu.
Jak zarządza się dostępem aplikacji do tego miejsca?

2- używam laptopa więc bardzo przydatna jest wizualna opcja, którą oferuje aplet "Baterii" uplasowany na pasku tint2. Poniżej zadanego progu ostrzegawczego monitorującego niski stan baterii zmienia on kolor na czerwony a do tego zaczyna pulsować mrugając. Jest to, jak dla mnie super opcja, ponieważ już nie raz zdarzyło się mi przegapić moment i system padał w trakcie np. jakiegoś zadania. Teraz tego się nie obawiam a moje pytanie dotyczy obsługi tej funkcji.
W jaki sposób, w którym pliku konfiguracyjnym należy pogrzebać aby np. zmienić kolor alertu? Obecnie jest czerwony. W pliku .config/tint2/tint2rc nie widzę takiej możliwości.

Zobacz najnowsze wiadomości na forum