Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Pozdrowienia z wileńszczyzny :)

Zaczęty przez gregorijus, Sierpień 06, 2014, 01:56:14 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

gregorijus

Witam wszystkich forumowiczów!

Historia z linuxem zaczęła się od tego momentu, kiedy pewien wirus na okienkach zjadł mi sporo danych. Zaproponowano mi minta (apropo polak zaproponował - z Polski) i otrzymałem CD z Mint Maya 13 Mate 32 bit. Szło nieźle, aż pewnego razu mi stalo się coś niezwykłego. Mam zewnętrzną kartę dźwiękową Creative THX SB-1095 i kolumienki Logitech x530 (5.1). Kiedy dzwonię komuś na skype - kolumienki odłanczam, by spokojnie przez lapek bez słuchawek słuchać rozmowcę. Porozmawiałem, wyłączyłem lapek. Na jutro włanczam - a tu pisk straszny z kolumienek lapka (nie z 5.1) i wszystko wisi. Włączyłem kartę dźwiękową, restarcik - i to samo. Po kilku razy moje nerwy nie wytrzymały i przygrzałem lapkowi z wierzchu - kosztowało to nowego harda i zmianę systemu :D Więc uciekłem na ubuntu. Wszystko było super, tylko mój lapek lenovo (le staro :D ) g550 miał nie małego laga w grafice. Na kanale mirc ubuntu-pl poradzono mi środowisko xfce. Jest lżejsze, nie mam laga, ale mam sporo innych problemów. Dlatego szukam cierpliwej, rozumnej wspólnoty do wspólnego rozwiązywania problemów.

pavroo

Witaj
Fajnie, że dołączyłeś do nas.
Pozdrawiam
Czasami lepiej trzymać usta zamknięte i być traktowany jak idiota, niż je otworzyć i rozwiać wszelkie wątpliwości. Mark Twain

Zobacz najnowsze wiadomości na forum