Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Środowisko graficzne do odpicowania

Zaczęty przez s.pod, Kwiecień 08, 2023, 06:18:46 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

s.pod

Które środowisko można najładniej odpicować?

CDeB

amator85

Hej, mam pytanie do bardziej doświadczonych, mam zainstalowane na komputerze Ubuntu mate, chciał bym spróbować KDE Plazma.

czy lepiej doinstalować dodatkowe środowisko czy lepiej zainstalować kubuntu obok ubuntu mate ?

r6

Cytat: amator85 w Czerwiec 16, 2024, 04:47:23 PMmam zainstalowane na komputerze Ubuntu mate, chciał bym spróbować KDE Plazma.

czy lepiej doinstalować dodatkowe środowisko czy lepiej zainstalować kubuntu obok ubuntu mate ?

Możesz uruchomić Kubuntu live z pamięci USB lub w GNOME-Boxes.
Obrazek z Wikipedii

Na jednym Linuksie mieszają się programy z dwóch środowisk dlatego ja instalowałem drugiego Linuksa obok.

pavbaranov

Cytat: amator85 w Czerwiec 16, 2024, 04:47:23 PMHej, mam pytanie do bardziej doświadczonych, mam zainstalowane na komputerze Ubuntu mate, chciał bym spróbować KDE Plazma.

Możesz spokojnie doinstalować, przy czym wymieniłbym DM na SDDM.

Zobacz najnowsze wiadomości na forum