Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

dostęp do karty pamięci w smartfonie niemozliwy

Zaczęty przez lukand, Czerwiec 13, 2024, 01:37:15 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

lukand

Wczoraj rano mogłem normalnie skopiować kilka plików na kartę pamięci mojego telefonu. Niestety, już popołudniu tego samego dnia stało się to niemożliwe. Podejrzewam, że to skutek jakiejś aktualizacji. Czy można jakoś temu zaradzić?

mirekc

Cytat: lukand w Czerwiec 13, 2024, 01:37:15 PMWczoraj rano mogłem normalnie skopiować kilka plików na kartę pamięci mojego telefonu. Niestety, już popołudniu tego samego dnia stało się to niemożliwe. Podejrzewam, że to skutek jakiejś aktualizacji. Czy można jakoś temu zaradzić?
Sprawdziłeś czy wszystkie pliki są dostępne z poziomu telefonu? Czy można wykonywać operacje, takie jak np. kopiowanie? Bo możliwe, że ,,padła" karta pamięci.

Może być też problem z kabelkiem USB. Czy przy każdym podłączeniu do komputera pamięć telefonu poprawnie montuje się w Linuksie?

Jakie komunikaty błędów system ,,wyrzuca" w czasie kopiowania?

linuxbest2024

Moim zdaniem będziesz musiał na windowsie sprawdzić kartę pamięci czy nie ma błędów. No i najważniejsze w jakim ona jest systemie plików czy fat 32 czy ntfs i skąd te pliki zgrywałeś na co i czy kopiowałeś pliki pomiędzy linuxem a windowsem.

Zobacz najnowsze wiadomości na forum