Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Steam - dzielimy się swoimi grami itp: na Linuxie

Zaczęty przez sovtware, Styczeń 30, 2024, 11:45:13 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

linuxbest2024

Gra w wersji z epic games store uruchamiana przez heroic games launcher Natywnie pod proton Cachy OS.

linuxbest2024

Gra w wersji z GOG. Działa bez problemu przez heroic games launcher na wine Cachy OS.
jakby nie można było ukończyć którejś z misji z powodu niepojawiania się helikoptera to można wgrać save do katalogu z gry z tego linku https://vgtimes.com/games/delta-force-xtreme/files/77389-save-steam-license.html   Wystarczy kliknąć download i poczekać 30 sekund na pojawienie się właściwego przycisku download i w niego kliknąć ,rozpakować z archiwum plik player.sav i wgrać go do katalogu z grą.

linuxbest2024

Gra w wersji pudełkowej. Uruchamia się bez problemu przez heroic games launcher na wine 8-26-x86_64. Jak gra będzie miała problemy z wydajnością to warto użyć wine Cachy OS

linuxbest2024

Gra w wersji płytowej. Działa bez problemu przez heroic games launcher na wine8-26-x86_64

linuxbest2024

Gra w wersji z GOG. Działa bez problemu na heroic games launcher przez Wine Cachy OS.

linuxbest2024

Gra w wersji ze steam. Działa bez problemu pod protonem 9-0-4 albo przez heroic games launcher wine 8-26-x86_64

linuxbest2024

Gra w wersji z GOG. Działa przez heroic games launcher na Wine Cachy OS.

linuxbest2024

Gra w wersji z GOG. Działa bez problemu na heroic games launcher pod Wine Cachy OS.

linuxbest2024

Gra w wersji Z GOG. Działa bez problemu na heroic games launcher na proton cachy os .Gra uruchamia sie przez dosboxa.Ps. Unikać w grze używania skrótu alt+tab .Gra się wysypie.

microsofter

Ty chyba w ogóle nie grasz, tylko uruchamiasz na chwilę kolejne gry!

Powinienem mieć, gdzieś głęboko zakopany, tłoczony CD z oryginalnym soundtrackiem do tej gry.
były: MS Windows, Sun Solaris, Oracle Solaris; jest: OpenSolaris + m0n0wall + Solaris powered NAS

linuxbest2024

Tak jak już pisałem w tym poście 90 % z tych gier ,które wymieniam w tym poście ogrywałem przez ostatnie ponad 2 lata. W styczniu 2023 roku zacząłem je sprawdzać na linuxie. Od lipca tego roku sprawdzam  na Cachy OS. Listę gier do sprawdzenia zapisane mam w pliku tekstowym na laptopie.Jeśli chodzi o działanie gier to spotykałem się z kilkoma przypadkami ,gdzie gra się uruchomiła ,ale po przejściu np 1 misji czy czegokolwiek innego   nie można było przejść dalej albo były problemy z grafiką itp (ale jeśli są problemy z grafiką w grze to będą one od razu widoczne gołym okiem , tak samo dźwięk). Na razie nie spotkałem się z grą ,która uruchomiłem i przeszedłem ok. połowę i nie można było dalej grać. Uruchamiam je przez wine cachyOS albo stable (jak gra ma problemy z wydajnością na którymś wine czy protonie to wybieram inny i sprawdzam na innym).Jak odpalam jakąś grę przez heroica to w przypadku gier ,które działać nie będą heroic od razu pokazuje przy uruchamianiu błąd w grze. PS gdybym grał w te gry przez ''chwilę'' to nie wspomniałbym o problemach z sejwami w delta force Xtreme.

linuxbest2024

Gra w wersji z GOG. Działa bez problemu przez Heroic games launcher na wine Cachy OS

Zobacz najnowsze wiadomości na forum