Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Opera -pokazuje linuksiarze.pl jako oszust?

Zaczęty przez janstop84, Listopad 13, 2022, 10:12:17 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

janstop84

Witam .Gdy próbuję wejść na linuksiarze.pl przez Operę mam komunikat , że na tej stronie może ktoś wykradać dane ,hasała itp. To samo miałem na firefoxie . Pominąłem to. Wcześniej nie miałem takich komunikatów. Chyba na to wygląda , że ktoś zgłosił te stronę jako oszusta? Ale dlaczeo?

PomPom

Może jakaś reklama ma w sobie coś podejrzanego. U mnie żadnych ostrzeżeń, ale mam ublocka.
myk byle jak jako tako

jami

Ja też to zauważyłem na nowym live ubuntu.
Wchodząc przez taki link:
https://forum.linuxiarze.pl/
czyli przez "X" a nie przez "ks" nie ma tego ostrzeżenia.

pavroo

Domena linuksiarze.pl przez 'ks' nie posiada zainstalowanego certyfikatu TSL/SSL, więc jest nieszyfrowana i dlatego wyskakuje info o potencjalnym niebezpieczeństwie.

linuxiarze.pl przez 'x' posiada ten certyfikat.
Czasami lepiej trzymać usta zamknięte i być traktowany jak idiota, niż je otworzyć i rozwiać wszelkie wątpliwości. Mark Twain

janstop84

A czyli musze wpisywać przez x nie przez ks.:)

Megancharlotte

It appears that the security warning you're seeing on linuksiarze.pl could be due to an issue with the site's SSL certificate or its reputation. Opera and Firefox browsers employ security features to identify websites that are not secure, frequently marking them if the site's certificate has expired, is improperly configured, or has been marked by users as a phishing or malware source. If you've never noticed this before, it could be that the security status of the site has been modified, or it might have been reported by users. You can try to inspect the certificate information by clicking the padlock icon beside the URL or using an SSL checker for more information. It's always better to proceed with caution if you're not quite sure.

pavroo

linuksiarze.pl domain is not in use in public, it redirects to linuxiarze.pl so dont worry about that.
Czasami lepiej trzymać usta zamknięte i być traktowany jak idiota, niż je otworzyć i rozwiać wszelkie wątpliwości. Mark Twain

Zobacz najnowsze wiadomości na forum