Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

imagemagick-6.q16 problem z pdf

Zaczęty przez Piotr1971, Grudzień 04, 2021, 07:24:21 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Piotr1971

Zainstalowałem imagemagick-6.q16 wersja 8:6.9.10.23+dfsg-2.1ubuntu 11.4 i nie mogę nic zrobić z pdf w trybie graficznym i w terminalu.
Nie otwiera i nie konwertuje
Takie komunikaty się pojawiają w terminalu
convert-im6.q16: attempt to perform an operation not allowed by the security policy `PDF' @ error/constitute.c/IsCoderAuthorized/408.
convert-im6.q16: no images defined `kotek.jpg' @ error/convert.c/ConvertImageCommand/3258.
A w trybie graficznym taki:
attempt to perform an operation not allowed by security policy  'pdf' error/constitute.c/IsCoderAuthorized/408:

Piotr1971

O ja pierdziu ! ha! ha! ha! Do chinskich stron trzeba było podać linki Mistrzu !
Dobra strata czasu...

PomPom

Narąbałeś się o tej porze, to twoja sprawa, ale nie wprowadzaj chamstwa dla innych. Jak nie umiesz po angielsku albo nie rozumiesz instrukcji, to po prostu powiedz.
Komputer - jest | Gry - Xbox Series X & Switch | Użytkownik - jest

pavbaranov

Szanowny Panie @Piotr1971 - skoro nie jesteś w stanie zrozumieć prostej komendy podanej w pierwszym linku bądź sposobu poradzenia sobie z problemem przez edycję pliku, to... szkoda naszego czasu. Jeśli nie znasz języków obcych, to trudno: ucz się, albo skorzystaj z google translator (przykładowo). Mi się nie chce tłumaczyć z polskiego na nasze.

Zobacz najnowsze wiadomości na forum