Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w wątku Administracja.
Wątki z problemami zamieszczone w dziale "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Autor Wątek: Problem bootowania po instalacji.  (Przeczytany 551 razy)

Offline wallxq

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Problem bootowania po instalacji.
« dnia: Grudzień 12, 2020, 01:13:45 pm »
Mówili zainstaluj linuxa, mówili fajnie będzie zobaczysz.
https://ibb.co/x5QNGNs
Mint 20 z oficjalnej strony.
Po instalacji wyskakuje takie coś jak wyżej. Potem ciemny ekran i brak sygnału do monitora. Aio sobie chodzi, całość włączona ale bez reakcji.
Podczas instalacji nie wykrywa internetu z kabla dopiero po podłączeniu karty WiFi na usb szło podłączyć internet.

R9 3900x
asus strix b550-a
Rtx 2070
Ssd crucial mx200
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2020, 01:16:25 pm wysłana przez wallxq »

Offline pavbaranov

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 3123
  • Reputacja: 49
Odp: Problem bootowania po instalacji.
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 12, 2020, 02:17:37 pm »
Wygląda tak, jakby instalacja nie przebiegła prawidłowo - zrób ją raz jeszcze.

Offline wallxq

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Problem bootowania po instalacji.
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 12, 2020, 02:21:41 pm »
Robiłem, bez skutku. Przeszukalem internet i działa dodanie flagi nomodeset. Tyle, że nie mam jak jej Dodać bo nie mam jak odpalić GRUB. Trzymanie shift nie pomaga. Sama instalacja też działa mi tylko w compatybility Mode czyli tam gdzie ta flaga jest już dodana.

Offline wallxq

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Problem bootowania po instalacji.
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 12, 2020, 02:43:32 pm »
Trzymanie enter i klikanie esc pomogło. Dodałem regułkę a potem już w terminalu zapisałem aby pernametnie flaga działała.