Zmniejsz jakimś dobrym narzędziem windowsowym, a powstałą w ten sposób część nie formatuj narzędziem spod Windows. Nie wiem jak w Elementary, ale praktycznie każde liveiso ma możliwość dokonania partycjowania dysku, formatowania partycji itp. Pamiętaj jednak, że w linuksie nie będziesz mieć dysków C:, D: itd., tylko pojawią się one jako /dev/sdXY, gdzi X to jakaś litera (kolejna, pod którą on widzi napęd określonego typu, czyli jeśli masz jeden HDD/SSD, to będzie to /dev/sdaY), a Y to cyfra przyporządkowana kolejnej partycji. Przy tworzeniu partycji pod programem instalacyjnym winien Ci się pokazać jakaś partycja NTFS i to będzie ta z cache Lightrooma oraz inna do zagospodarowania. To tę masz przygotować pod linuksa, czyli założyć tu co najmniej jedną partycję i sformatować ją jako np. ext4 (choć jedno i drugie zależne od indywidualnych preferencji; ja np. mam 4 partycje, z czego jedna /boot jest "dyskiem" UEFI, jedna jest SWAPem, a pozostałe dwie mają system plików f2fs /to dla SSD/; bezpieczny rodzaj systemu plików na początek to ext4, bo działa praktycznie na każdym urządzeniu).