Dzień dobry,
czy ktoś byłby w stanie mi pomóc w konfiguracji Grub2 tak, aby system RemixOS, na którym mi zależy działał normalnie (w trybie resident)? W moim przypadku uruchamia się, nie zapamiętuje mojej pracy jakby działał w LiveCD, a jest zainstalowany poprzez program do instalacji + iso na osobnej partycji. Dysk twardy do systemów mam skonfigurowany w sposób następujący: 3 partycje podstawowe + 2 na rozszerzonej. Partycję swap mam na drugim dysku magnetycznym do danych, oba dyski są wewnętrzne sata 1 i 2, do systemów jest pierwszy. Systemy od partycji 1 do 5: Windows 7, Kubuntu 14, RemixOS 3, Haiku (najnowszy), oraz ostatni system jest mnie testowym Linuxem do poznawania innych dystrybucji, z niego uruchamia się program rozruchowy, teraz i chyba na dłużej jest to Deepin 15.9 (oryginalna chińszczyzna). Na nim bezskutecznie próbowałem skonfigurować Grub2 wybierając tryb inny poprzez Grub Configurator.
Jeśli ktoś wie o co chodzi, bardzo proszę o wskazówki, takiej głupoty nie widziałem nigdy, a już kilka środowisk poznałem...
Pozdrawiam serdecznie.