Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Wiatjcie

Zaczęty przez BowHunter, Grudzień 27, 2017, 02:09:51 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

BowHunter

Witajcie. Mam na imię Michał i pochodzę z Kujaw. Systemami innymi niż te osławione z Redmond interesuję się od ok 2003 roku. Wtedy po raz pierwszy "zdobyłem" swojego pierwszego Mandrake'a 9.2. Następnie skakałem z dystrybucji na dystrybucję poszukując czegoś co zatrzymałoby mnie przy sobie na dłużej. Działałem także już na Fedorze, Cent OS'ie, open SUSE, ale najbardziej jak dotąd podpasowały mi dystrybucje z gałęzi Debiana. Choć ostatnio tak powoli zaczyna mnie coraz bardziej interesować ARCH.

Dobieram dystrybucje do siebie dosyć specyficznie. Otóż bardziej interesuje mnie wygląd GUI, a dopiero potem  zaawansowane funkcje systemu, stąd też może dla kogoś wydać się dziwne, że uważam Ubuntu z Unity jako jeden z ładniejszych systemów. Uważam, że specyficzna szata graficzna jest tym aspektem, który jako główny wyróżnia produkt spośród konkurencji.

Obecnie najczęściej pracuję na Deepn'ie.

Nie nazwałbym się zaawansowanym użytkownikiem. jednakże z pewnością usadowiłbym się na ławce ze standardowymi użytkownikami. To znaczy takimi, którym w momencie gdy nagle zniknie interfejs graficzny, nie boją się przysiąść do konsoli i sprawdzić co jest nie tak.

W wolnych chwilach zajmuję się grafiką rastrową i zakładaniem serwisów www - głównie wordpress, ale fora na phpBB czy myBB też zdarzają się.

I to byłoby chyba na tyle. W razie jakichkolwiek pytań chętnie odpowiem...

Pozdrawiam...
Acer Aspire 5733 - Deepin 15.5 - DDE / Dell Inspiron N5110 - Ubuntu 16.04 - Unity
iMac 2011 - OS X 10.12 Sierra

PomPom

Cześć! Znam miejsca, gdzie by cie zjedli za zwracanie uwagi na wygląd systemu :D Tutaj miło kogoś takiego widzieć. Czekam na jakiś skrin w wątku ze screenami.
myk byle jak jako tako

Zobacz najnowsze wiadomości na forum