Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Antergos vs Manjaro vs ?

Zaczęty przez PomPom, Maj 14, 2017, 04:32:03 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

PomPom

No nie miałem go zainstalowanego, ale to nic nie pomogło :I Ważne, że to ogólnie chodzi, bo teraz tego na złamanie karku potrzebuję. Znajomy, który chciał ze mną grać, znajdzie coś innego.
myk byle jak jako tako

Oczkins92

Od openareny może sobie wypróbuj Xonotic.Bardzo fajny taki mix Unreal Tournament i Quake
Wszystko dobrze jak nie wnerwia ciebie nic

robson75

Cytat: Dziadek Starowinek w Sierpień 31, 2017, 05:33:53 PM
No nie miałem go zainstalowanego, ale to nic nie pomogło :I Ważne, że to ogólnie chodzi, bo teraz tego na złamanie karku potrzebuję. Znajomy, który chciał ze mną grać, znajdzie coś innego.
A zrobiłeś restart kompa?
Arch Linux Xfce - 64Bit Linux User #621110

PomPom

Zrobiłem restart.

Dzięki Oczkins za sugestię. Sprawdzę.

EDIT. Sprawdziłem. Fajne to :D Szkoda, że mało graczy, ale fajne :D
myk byle jak jako tako

robson75

Dziadek Starowinek Jeszcze bym spróbował instalacje przez Yaourt, należy wklepać do terminala:
yaourt -S openarena
Może akurat mirrory będą szybsze.

Ale dla mnie jest trochę dziwne, ponieważ ja po wykorzystaniu limitu danych w Orange internet mi zwalnia do 600 Kb/s, i właśnie z taką prędkością mi się pobierała OpenArena, ponieważ już wykorzystałem limit danych.
A jak to jest u Ciebie? Czy jak pobierasz jakiś plik z sieci to też z taką małą prędkością?

PomPom

Jak normalnie pobieram, to kilka mega na sekundę. Z OpenAreną zrobiłem okrężnie - pobrałem po prostu paczkę z sourceforge i działa.
myk byle jak jako tako

robson75

A swoją drogą, to w repo Manjaro jest taki emulator PCSXR do gier na psx, i jest w sieci naprawdę bardzo dużo gier na tą platformę, np: ja gram teraz w Nightmare Creatures 2
http://coolrom.com/roms/psx/39447/Nightmare_Creatures_II.php
która ma fajny mroczny klimat.

Co do emulatorów to wielka szkoda że na Manjaro nie działa PPSSPP do gier na psp (mimo że jest w repo Manjaro to nie działa), ponieważ jest super gra Undead Knights.
Jedyny system na którym działa PPSSPP to jest ROSA Fresh.

pavroo

Nie jedyny my friend, nie jedyny...
Czasami lepiej trzymać usta zamknięte i być traktowany jak idiota, niż je otworzyć i rozwiać wszelkie wątpliwości. Mark Twain

robson75

Pavroo Czyżbyś chciał powiedzieć że w Sparky jest emulator PPSSPP w repo i działa?

gom1

gom1@sparky-chieftec:~$ sudo aptitude search ppsspp
p   ppsspp                                                                        - Sony PSP emulator
p   ppsspp:i386                                                                   - Sony PSP emulator
p   ppsspp-common                                                                 - Common files for PPSSPP
p   ppsspp-sdl                                                                    - Sony PSP emulator - SDL version
p   ppsspp-sdl:i386                                                               - Sony PSP emulator - SDL version

Sprawdzić w boju nie mogę, bo nie mam żadnej gry pod ręką. Ale kostka testowa (cube.elf) pobrana ze strony projektu działa.
Wszędzie dobrze, ale w /home najlepiej

pavroo

Wczoraj w nocy zainstalowałem, aby nie napisać nieprawdy i... działa.
Czasami lepiej trzymać usta zamknięte i być traktowany jak idiota, niż je otworzyć i rozwiać wszelkie wątpliwości. Mark Twain

robson75

gom1 Przecież można pobrać grę ze sklepu PPSSPP o wadze 30 Mb i można sprawdzić.

gom1

Zainstalowałem Chuckie Egg. Mój komp chrupie, ale działa :-)
Wszędzie dobrze, ale w /home najlepiej

robson75

To znaczy że trzeba będzie zainstalować system SparkyLinux XFCE :)

Oczkins92

Robert75 Co PSPPP emulatora to starsze wersje działają.Wiem bo miałem problem z nim.I jest dal mnie świetnym emulatorem.Chyba najlepiej zoptymalizowany emutator jaki powstał.Na swoim sprzęcie NVIDIA NVS 5100m(gt 330m ) i procek Intel Core i5 520m śmiga jak marzenie
Wszystko dobrze jak nie wnerwia ciebie nic

Zobacz najnowsze wiadomości na forum