Serdecznie dziękuje Ci za porady i sugestie (jak najbardziej wskazane

)
No tak wszystko ogarnąlem i faktycznie jest tak jak piszesz ,yyy to mówisz ze ten Slacko jest lepszy? Pomyśle o tym (oby nie był trudniejszy) a co do piku save to pomyśle tez o umieszczeniu go na dysku HDD wtedy mozna odpiąc jak mówisz pendrive .Mam znowu pare pytań
CZy plik save mozna bez konsekwencji w stylu zapzrestania działania (działania czyli rozpoznania save i wgrania ) przenosić sobie w obie strony ? tzn np z pena na dysk HDD i spowrotem? (metodą przenies do folderu lub moze kopiuj do folderu ? Wtedy były by niby dwa te pliki ale jak wepne gdzies sie do obcego kompa to mam cały system z save a u siebie bez pzrenoszenia tez mam na dysku to wtedy moge odpiąc pena bo po co go męczyć

)
Druga sprawa : Mozna dodać własną tapete? Jesli tak jakie musi spełnic wymagania ten plik
Ostatniego zdania troche nie rozumiem ze sie nie akualizuje system (no bo są update to chyba ze to nie systemowe ,nie wiem ale juz klikałem i wdze zmiany w systemie)
Nastepna sprawa to czy jak zainstaluje sterowniki do hardware to nie wpłynie to jakos żle na windowsa? No bo np karta graf będze miała sterownik od linux i od windy ,monitor etc Tak szczerze poprosze
Za wszelkie lamerskie wpisy przepraszam

wynikają one z mojego braku doswiadczenia i wiedzy (cały czas ją poszerzam )
Poza tym pozdrawiam i raz jeszcze dziękuje
PS programy rzeczywoscie są b ciekawe choć ja "grzebak" juz wyczaiłem sporo takich na winde

ciesze sie tez ze istneje platforma portable na linux bo z tymi aplikacjami portable to czasami tak jest ze nie do konca są portable ,nie pisze nazwy bo zapewne znasz te wszystkie platformy